BETON KESME

BETON KESME NASIL YAPILIR?

Betonarme yapılarda, beton duvar ya da döşemelerin kesim gereksinimini karşılar. Mimarların proje sırasında unuttukları kapı, pencere vb. gibi yerlerin kesim makineleriyle işlerini gerçekleştikten sonra uygulamaya koyulurlar. Genellikle yapılan yapı yanlışlıklarını beton döküm sırasında ufak çaplı boşluklar için kalıp işleri daha uzun sürebileceği için tek parça olarak beton dökümü yapılır. Sonraki adımlarda ise betonların gerekli alanları kesilerek ihtiyaç duyulan boşluklara gerektiği kadar koyarlar. Eski yapılarda ise günümüzde uygulanması gereken pek çok teçhizat işlemleri için beton duvarlarda uygun çaplı deliklerin açılması için veya kapı pencere oluşturulması için beton kesimi uygulaması gerekmektedir.

Günümüz teknolojilerini de kullanarak ihtiyaçlarımızdan yanı sıra tasarımlarda dekoratif amaçlı beton kesimlerde gerçekleştirmektedir. Beton kesimi sadece duvar için değil farklı yerler için de kullanılabilir. Dikkat edilmesi gereken kurallar vardır; beton kesimi sırasında en uygun kesim yönteminin dikkatli bir şekilde belirtilmesidir. Uygun kesim yönteminin belirlenmesi size çık açıdan fayda sağlıyacaktır, işten tasarruf ve o işin çabuk bitmesini sağlar buda sizin işinize yarar. Bunun dışında kesim planı yapıldığı takdirde etrafa zarar vermemiş hem de zarara girmemiş olursunuz. Beton kesme işi kesinlikle bireysel yapılmaması gereken bir iş dir, beton kesme’nin profesyonel ekipler tarafından yapılması gereken tehlikeli bir iş dir. Ekipler tarafınca yapılmamış işlerin olumsuz bir yönü olduğu zaman geri dönülemez bir yola girilir.

Profesyonel bir şekilde yapılan beton kesme işlerinde olası ters bir durumda, ekiplerin hemen müdahale etmesi, işlerin kötü gidişatını durdurup hemen yeni fikirler ve yeni yöntemlerle farklı bir yol izleyip durumu kurtarılabilir Fakat beton kesme işini bireysel olarak yapan ustaların bu duruma düştüğü zaman olayı kurtarmak için bir şeyler denerler, fakat o da olayı toparlayamaz ve ortamı berbat ederler. Peki makineler ne ile çalışırlar? Makineler su ile çalışırlar. Bu yüzden işe başlamadan önce daima kontrol edilip suyunu temin etmek gerekir. İşlemin yapılacağı yerde muhakkak tedbir alınması gerek makinenin yere su sıçratmasının göz önüne alarak ona göre tedbir alınmalıdır. Ayrıca makineler 380V elektrikle çalşırlar.